Örebro mot Degerfors

Var det ens en match? Nej, det var som att se en katt leka med en mus. Degerfors kämpade tappert, men det räckte inte på långa vägar. Örebro var helt enkelt för bra.
Jag satt på läktaren och såg matchen utspela sig inför mina ögon. Örebro dominerade spelet fullständigt och skapade den ena chansen efter den andra. Degerforsförsvaret stod emot så gott de kunde, men det var bara en tidsfråga innan Örebro skulle göra mål.
Och visst gjorde de det. I den 25:e minuten kom 1-0-målet genom Nordin Gerzic. Han fick bollen utanför straffområdet och dundrade in den i mål med ett mäktigt skott. Degerforsspelarna hängde med huvudena, men de fortsatte att kämpa.
Men det var lönlöst. Örebro fortsatte att pressa på och i den 35:e minuten kom 2-0-målet. Denna gång var det Nahir Besara som blev målskytt. Han tog emot bollen i straffområdet och vände bort sin motståndare innan han placerade bollen i det bortre hörnet.
Degerfors försökte att komma tillbaka in i matchen, men de skapade inte några riktigt farliga chanser. Örebro var helt enkelt för bra i dag. I den 60:e minuten kom spiken i kistan. Gerzic gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 3-0.
Degerforsspelarna var naturligtvis besvikna efter matchen. De hade kämpat hårt, men det hade inte räckt. Örebrotränaren Andreas Alm var däremot nöjd med sina spelare.
– Vi gjorde en riktigt bra match i dag. Vi dominerade spelet och skapade många chanser. Degerfors kämpade bra, men vi var helt enkelt bättre i dag, sa Alm.
Örebro ligger nu på andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Malmö FF. Degerfors ligger på elfte plats, sex poäng över nedflyttningsstrecket.
Jag gick hem från matchen med en känsla av upprymdhet. Örebro hade gjort en fantastisk match och jag var glad att jag hade fått se den. Degerfors hade kämpat tappert, men de hade inte haft en chans i dag. Örebro är helt enkelt för bra för att de ska kunna slåss om poängen.