Махачкала – Динамо Москва: Неожиданное поражение фаворита

In de hartenkloppende wedstrijd tussen het bescheiden Махачкала en het grootmacht Динамо Москва, op 18 september in de FONBET Beker van Rusland, deed zich een onverwachte ommekeer voor. De underdog Махачкала, die in de eerste klasse speelt, wist de favoriet Динамо Москва, uit de Premier League, te verslaan met 3-2 in een penalty shoot-out.
De wedstrijd begon met een overwicht van Динамо Москва, die de bal grotendeels in bezit had en meerdere kansen creëerde. Hun geduld werd beloond in de 35ste minuut, toen Daniil Fomin het eerste doelpunt scoorde. Slechts twee minuten later verdubbelde Arthur Gomes Lourenço de voorsprong van Динамо Москва.
Махачкала toonde echter veerkracht en lukte het om terug te vechten. In de 40ste minuut scoorde Serder Serderov het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Het momentum verschoof in de tweede helft, toen Махачкала meer initiatief nam en Динамо Москва in de verdediging drukte. Hun inspanningen werden beloond in de 68ste minuut, toen Gamid Agalarov de gelijkmaker scoorde.
De wedstrijd werd beslist in een penalty shoot-out, waarbij Махачкала een uitstekende prestatie neerzette. De doelman van Махачкала, Magomedali Gadzhiev, redde twee penalty's, terwijl alle vijf penalty's van Махачкала werden benut.
De overwinning van Махачкала was een verrassende prestatie, die aantoonde dat zelfs de kleinste teams in staat zijn om de gevestigde orde te verstoren. Het was een triomf voor de teamgeest en vastberadenheid van Махачкала, die weigerden om op te geven, zelfs tegen een superieure tegenstander.