An Abney Associates Ameriprise Financial Advisor: Asset allocatie



Asset allocatie is een gemeenschappelijke strategie die u gebruiken kunt voor de bouw van een beleggingsportefeuille. Asset allocatie is niet over het plukken van de individuele effecten. In plaats daarvan, je richten op brede categorieën van beleggingen, mengen ze samen in de juiste verhouding aan uw financiële doelstellingen, de hoeveelheid tijd die je hebt om te investeren, en uw tolerantie voor risico.

 

DE GRONDBEGINSELEN VAN ASSET ALLOCATION

 

Het idee achter asset allocatie is dat omdat niet alle investeringen gelijk zijn, u kunt evenwicht risico tussen en terug in uw portefeuille door het verspreiden van uw investering dollars onder verschillende soorten activa, zoals aandelen, obligaties en contant geld alternatieven. Het niet garanderen van een winst of waarborgen tegen verlies, natuurlijk, maar het kan helpen u bij het beheren van het niveau en type van de risico's die u onder ogen ziet.

 

Verschillende soorten activa dragen van verschillende niveaus van risico en potentieel voor terugkeer, en meestal niet reageren op de marktkrachten op dezelfde manier op hetzelfde moment. Bijvoorbeeld, wanneer het rendement van een activum type afneemt, kan de terugkeer van een andere worden groeien (al zijn er geen garanties). Als u diversifiëren door het bezitten van een verscheidenheid van activa, een daling van één enkel bedrijf zal niet noodzakelijkerwijs een ramp betekenen voor uw gehele portefeuille.

 

Met behulp van asset allocatie, u identificeren van de beleggingscategorieën die geschikt voor u zijn en bepaalt het percentage van uw investering dollars dat voor elke klasse (bijvoorbeeld 70 percenten aan voorraden, 20 procent tot obligaties, 10 procent tot contante alternatieven) moet worden toegekend.

 

DE DRIE BELANGRIJKSTE CATEGORIEËN VAN ACTIVA

 

Hier is een blik op de drie belangrijkste categorieën van activa die u over het algemeen moeten overwegen zult wanneer u asset allocatie gebruikt.

 

Voorraden: Hoewel prestaties in het verleden geen garantie voor toekomstige resultaten is, voorraden hebben historisch verstrekt een hogere gemiddelde jaarlijkse tarief van rendement dan andere investeringen, met inbegrip van obligaties en cash alternatieven. Voorraden zijn echter over het algemeen grotere volatiliteit dan obligaties of cash alternatieven. Investeren in voorraden kan worden geschikt als uw beleggingsprofiel goals op lange termijn zijn.

 

Obligaties: Historisch minder volatiel dan aandelen, obligaties bieden niet zoveel kans voor de groei als voorraden. Ze zijn gevoelig voor rentewijzigingen; Wanneer de rente stijgen, bond waarden hebben de neiging te vallen, en wanneer de rentevoeten dalen, de obligaties neiging te stijgen. Omdat obligaties vaste rentebetalingen op regelmatige tijdstippen bieden, kunnen zij passende als u wilt dat regelmatig inkomen uit uw investeringen.

 

Contant geld alternatieven: Cash alternatieven (of op korte termijn instrumenten) bieden een lager potentieel voor groei dan andere soorten activa, maar de minst volatiel zijn. Zij zijn onderworpen aan risico van inflatie, de kans dat deze eigenschap retourneert een stijgende prijzen zal niet overtreffen. Ze bieden gemakkelijker toegang tot de fondsen dan op langere termijn investeringen, en kunnen in aanmerking komen voor investeringen doelen die op korte termijn.

 

Niet alleen kunt u diversifiëren over beleggingscategorieën door de aankoop van aandelen, obligaties en contant geld alternatieven, kunt u ook diversifiëren binnen een enkele beleggingscategorie. Bijvoorbeeld, bij het beleggen in aandelen, kunt u om te investeren in grote bedrijven die de neiging om minder riskant dan kleine bedrijven. Of, u kon kiezen om te verdelen uw investering dollars volgens investeringen stijl, investeren voor groei of voor waarde. Hoewel de investeringsmogelijkheden grenzeloos zijn, uw doel is altijd hetzelfde: om te diversifiëren door te kiezen voor aanvullende investeringen die evenwicht risico en beloning binnen uw portefeuille tussen.