AC Milan smaakt eerste nederlaag van het seizoen

In een wedstrijd die bol stond van opwinding en spanning, heeft AC Milan zondagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg werd op San Siro met 1-0 verslagen door Udinese, dat een vroege voorsprong vasthield om de drie punten te pakken.

Het was Udinese dat het beste van de start ging en de bal het grootste deel van de eerste helft controleerde. De bezoekers kwamen al na 13 minuten op voorsprong door een doelpunt van Samuel Chukwueze. De Nigeriaanse aanvaller ontving een lange pass op de borst en schoot koelbloedig langs AC Milan-doelman Ciprian Tătăruşanu.

AC Milan probeerde na de achterstand terug te komen in de wedstrijd, maar de ploeg van Stefano Pioli had moeite om kansen te creëren. De thuisploeg had meer balbezit, maar was niet scherp genoeg in de laatste fase. Udinese verdedigde goed en maakte het voor AC Milan moeilijk om door hun linies te breken.

De wedstrijd nam een dramatische wending in de 29e minuut toen AC Milan-middenvelder Tijjani Reijnders een rode kaart kreeg voor een vermeende tackle op Udinese-speler Destiny Udogie. De beslissing was omstreden, maar de VAR bevestigde de rode kaart en AC Milan moest de rest van de wedstrijd met tien man spelen.

Ondanks de numerieke achterstand bleef AC Milan op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde met lange ballen en voorzetten gevaar te stichten, maar de verdediging van Udinese hield stand. De bezoekers kregen ook enkele goede kansen om de voorsprong uit te breiden, maar ze faalden om die te benutten.

In de slotfase gooide AC Milan alles naar voren en creëerde het enkele goede kansen. Olivier Giroud en Rafael Leão waren gevaarlijk, maar ze konden de bal niet in het net krijgen. Udinese verdedigde met man en macht en hield de thuisploeg op afstand. De wedstrijd eindigde met een 1-0 overwinning voor Udinese, die daarmee de eerste nederlaag toebracht aan AC Milan.

Het verlies is een tegenslag voor AC Milan, dat tot nu toe een uitstekend seizoen had. De ploeg van Stefano Pioli was ongeslagen in de Serie A en de Champions League. De nederlaag tegen Udinese is een wake-up call voor AC Milan, dat nu moet laten zien dat het kan terugvechten en weer op koers kan komen.