ADO niet minder dan 5 keer op rij verslagen!

ADO Den Haag heeft zaterdag 1 april 2023 thuis met 1-2 verloren van Helmond Sport. Daarmee liep de Haagse club de vijfde nederlaag op rij op in de Keuken Kampioen Divisie. ADO staat nu op de 17e plaats met 12 punten uit 20 duels. Helmond Sport steeg naar de 7e plaats met 25 punten.

ADO begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de 4e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ricardo Kishna. Het leek erop dat ADO de wedstrijd onder controle had, maar Helmond Sport kwam in de 35e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Arno Van Keilegom. In de 55e minuut kopte Jelle Goselink Helmond Sport naar een 1-2 voorsprong. ADO probeerde nog wel de gelijkmaker te scoren, maar het lukte niet meer.

De nederlaag is een nieuwe tegenvaller voor ADO. De club is al weken uit vorm en heeft nu vijf wedstrijden op rij verloren. Trainer Giovanni Franken ziet zijn ploeg afglijden naar de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport daarentegen is in vorm en heeft nu drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen.

ADO speelt volgende week zaterdag uit tegen Jong FC Utrecht. Het is dan de vraag of Franken wijzigingen gaat aanbrengen in zijn opstelling en tactiek.