Ajax e Fortuna

"

Vanaf het begin was het duidelijk dat Ajax de betere ploeg was. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit en creëerden de beste kansen. Na 20 minuten spelen was het Antony die de score opende met een prachtig afstandsschot.

Na de rust bleef Ajax de betere ploeg. De Amsterdammers scoorden nog twee keer, via Dusan Tadic en Steven Berghuis. Fortuna Sittard kon daar niets tegenover zetten en verloor met 3-0.

Door deze overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nu 7 punten meer dan nummer twee PSV. Fortuna Sittard blijft op de laatste plaats staan met slechts 6 punten uit 12 wedstrijden.

Steven Berghuis maakte zijn debuut voor Ajax

Steven Berghuis maakte tegen Fortuna Sittard zijn debuut voor Ajax. De middenvelder kwam in de 65e minuut in het veld voor Antony. Berghuis liet direct zien waarom Ajax hem heeft gehaald. Hij was erg betrokken bij het spel en creëerde enkele goede kansen.