Ajax en Go Ahead Eagles

Ajax had zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA geen kind aan Go Ahead Eagles. De Amsterdammers wonnen met gemak met 4-0 en verstevigden hun koppositie in de Eredivisie.
Ajax was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en creëerde al snel enkele kansen. In de 15e minuut was het raak voor de Amsterdammers. Antony kreeg de bal op links en trok naar binnen. De Braziliaan krulde de bal in de verre hoek: 1-0.
Ajax bleef daarna de bovenliggende partij en kreeg nog enkele kansen. In de 35e minuut verdubbelde Dusan Tadic de score. De Serviër kreeg de bal van Antony en schoot van dichtbij raak: 2-0.
Na rust ging Ajax op dezelfde voet verder. In de 55e minuut maakte Steven Berghuis er 3-0 van. De Oranje-international kreeg de bal van Tadic en schoot van buiten de zestien meter raak.
In de 75e minuut bepaalde Mohammed Kudus de eindstand op 4-0. De Ghanees kreeg de bal van Berghuis en schoot van dichtbij raak.
Door de overwinning verstevigde Ajax zijn koppositie in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nu 43 punten uit 18 wedstrijden. Go Ahead Eagles blijft op de 16e plaats staan met 16 punten uit 18 wedstrijden.