Ajax Europa League

Ajax speelt zich in de spotlight met overtuigende Europa League-zege
Ajax heeft donderdagavond een klinkende overwinning behaald in de Europa League. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA versloeg de Amsterdamse club het Turkse Besiktas met 4-0.
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en nam al snel het initiatief. In de 31e minuut was het Kian Fitz-Jim die de score opende met een prachtige volley. Na rust bleef Ajax domineren en Mika Godts maakte in de 51e minuut de 2-0. Tien minuten later zorgde Godts met een knappe solo voor de 3-0. Invaller Antony maakte in de slotfase de 4-0 en bepaalde daarmee de eindstand.
Het was een zeer verdiende overwinning voor Ajax, dat gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg was. Met name de jonge spelers lieten een uitstekende indruk achter. Fitz-Jim, Godts en Jurriën Timber speelden een belangrijke rol in het succes van de Amsterdammers.
Ook trainer Francesco Farioli was zeer tevreden met de prestatie van zijn team. "Ik ben trots op de manier waarop de jongens vandaag gespeeld hebben", aldus de Italiaanse oefenmeester. "Ze hebben laten zien dat ze klaar zijn voor het grote podium."
Door de overwinning op Besiktas staat Ajax nu bovenaan in Groep B van de Europa League. De Amsterdammers hebben drie punten meer dan achtervolger Slavia Praag. Volgende week donderdag speelt Ajax uit tegen Qarabag.
Enkele reacties van spelers en staf:
* "Ik ben blij met mijn doelpunt, maar nog belangrijker is de overwinning", aldus Kian Fitz-Jim. "We hebben als team een sterke prestatie geleverd."
* "Het was een geweldige avond voor mij en voor het hele team", zei Mika Godts. "Ik heb genoten van elke minuut."
* "Ik ben trots op de manier waarop de jongens vandaag gespeeld hebben", aldus trainer Francesco Farioli. "Ze hebben laten zien dat ze klaar zijn voor het grote podium."
:
Ajax heeft met de overwinning op Besiktas een uitstekende start gemaakt in de Europa League. De Amsterdammers speelden een dominant spel en lieten zien dat ze klaar zijn voor de Europese top. Volgende week donderdag wacht er een nieuwe uitdaging voor Ajax, wanneer de ploeg op bezoek gaat bij Qarabag.