Ajax laat Fortuna zweten, maar pakt alsnog drie punten

Na een moeizame wedstrijd wist Ajax alsnog een overwinning te behalen tegen Fortuna Sittard. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft op achterstand, maar wisten zich terug te vechten en met 2-1 te winnen.

Moeizame start
Ajax begon de wedstrijd sterk, maar kwam in de loop van de eerste helft steeds moeilijker door de verdediging van Fortuna Sittard heen. De Limburgers verdedigden met man en macht en gaven nauwelijks ruimte weg.

Achterstand
Na rust was het Fortuna Sittard dat het eerste doelpunt maakte. Sebastian Polter kopte de bal uit een corner binnen en bracht de bezoekers verrassend op voorsprong.

Terugslag
Ajax werd na de achterstand wakker geschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dusan Tadic schoot de bal in de 70e minuut hard tegen de binnenkant van de paal, maar de rebound werd door Steven Berghuis binnengetikt.

Overwinning
Ajax bleef druk zetten en in de 83e minuut viel de winnende treffer. Antony dribbelde de verdediging voorbij en schoot de bal hard in de hoek.

Drie punten
Door de overwinning komt Ajax op 25 punten uit 10 wedstrijden. De Amsterdammers blijven koploper in de Eredivisie, maar moeten nog wel een achterstand van twee punten inhalen op PSV.

Ajax speelt volgende week donderdag in de Europa League uit tegen Rangers FC. Fortuna Sittard staat op de 15e plaats in de Eredivisie en speelt volgende week zondag thuis tegen FC Emmen.