Op de woensdag voor de topper Ajax - Panathinaikos, terwijl ik met mijn Vespa door de Amsterdamse straten scheurde, voelde ik een mengeling van spanning en opwinding. Ik was al weken bezig met de voorbereiding op deze avond, en nu was het eindelijk zover.

Toen ik aankwam bij de Johan Cruijff ArenA, was het stadion al gevuld met een bruisende menigte. De sfeer was elektrisch toen ik door de poorten liep en het veld zag schitteren in het licht van de schijnwerpers. Ik voelde een golf van trots over me heen komen toen ik mijn blik over de immense schare van Ajax-fans liet gaan, allemaal gehuld in het rood-wit.

• Johan Cruijff ArenA
  • Ajax
  • Panathinaikos

De wedstrijd begon met een razend tempo en Ajax nam meteen het initiatief. Ik kon nauwelijks mijn ogen van het veld afhouden. Elke aanval van Ajax was een aanval op mijn hart. De spelers speelden met een passie en energie die mij ademloos maakte.

Er waren tal van hoogtepunten in de wedstrijd. De openingstreffer van Dusan Tadic was een schot in de bovenhoek dat de doelman geen schijn van kans gaf. De gelijkmaker van Panathinaikos was een prachtig afstandsschot, maar de vreugde was van korte duur. Ajax scoorde nog twee keer voor rust en ging met een 3-1 voorsprong naar de kleedkamers.

De tweede helft was net zo spannend als de eerste. Panathinaikos probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar Ajax verdedigde met man en macht. In de slotminuten scoorde Mohammed Kudus de 4-1, waarmee de wedstrijd definitief was beslist.

De overwinning van Ajax was een fantastische avond voor mij en voor alle andere Ajax-fans. Het team had een geweldige prestatie neergezet en had laten zien waarom ze een van de beste teams van Europa zijn. Ik verliet de Johan Cruijff ArenA met een gevoel van trots en voldaanheid.

Als ik terugdenk aan die avond, kan ik niet anders dan glimlachen. Het was een van de beste voetbalwedstrijden die ik ooit heb gezien. Ik ben dankbaar dat ik er bij mocht zijn en ik hoop dat Ajax dit seizoen nog veel meer successen zal behalen.