Ajax verslaat PEC Zwolle met 3-0

Ajax heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. De Amsterdammers waren gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en kwamen al in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Dusan Tadic. In de tweede helft maakten Sébastien Haller en Antony de score nog verder op.
"PEC Zwolle had het lastig tegen Ajax, dat de wedstrijd domineerde vanaf het begin," aldus verslaggever Jan van Staa. "De Zwolse ploeg kwam nauwelijks aan voetballen toe en moest zich vooral verdedigen."
Ajax kreeg in de eerste helft al een aantal goede kansen, maar het duurde tot de 25e minuut voordat Tadic de score opende. De Servische aanvaller profiteerde van een fout in de Zwolse verdediging en schoot de bal beheerst binnen.
Na rust bleef Ajax domineren en het duurde niet lang voordat Haller de score verdubbelde. De Ivoriaanse spits kreeg de bal van Tadic en schoot hem hard in de hoek.
In de slotfase maakte Antony het feest compleet met een prachtige goal. De Braziliaanse vleugelspits dribbelde langs twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens in de kruising.
"Ajax was vandaag gewoon een maatje te groot voor PEC Zwolle," concludeerde van Staa. "De Amsterdammers speelden goed en verdienden de overwinning."
Door de overwinning komt Ajax op 24 punten uit 10 wedstrijden. PEC Zwolle blijft steken op 11 punten uit 10 wedstrijden.
Opstellingen
Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic
PEC Zwolle: Lamprou; Van Polen, Van Wermeskerken, Kersten, Van den Berg; Huiberts, Hamer, Väisänen; Johnsen, Van Duinen, Kastaneer