Ajax verslaat PEC Zwolle met 3-0 en blijft koploper

Ajax heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. Door de zege blijft de Amsterdamse club koploper in de Eredivisie.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en had al vroeg een aantal kansen. In de 10e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Berghuis schoot een vrije trap hard binnen.

Ajax bleef daarna de betere ploeg en kreeg nog een aantal kansen. In de 35e minuut maakte Haller de 2-0. De spits kopte een voorzet van Tadic binnen.

PEC Zwolle kwam in de tweede helft wat beter in de wedstrijd, maar Ajax bleef de bovenliggende partij. In de 82e minuut maakte Antony de 3-0. De Braziliaan schoot een voorzet van Noussair Mazraoui binnen.

Door de overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nu 15 punten uit zes wedstrijden.

Opstellingen:

• Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Alvarez, Berghuis, Taylor; Antony, Haller, Tadic
  • PEC Zwolle: Lamprou; Van Polen, Van Wermeskerken, Van der Werf, Paal; Strieder, Wesselius, Aburjania; Buitink, Redan, Seys