Ajax Willem II

Een wedstrijd vol VAR-interventies en emoties
Zondagmiddag stond de Johan Cruijff ArenA in het teken van de wedstrijd tussen Ajax en Willem II. Een wedstrijd die vooraf al veel stof tot praten gaf, gezien de dramatische resultaten van beide ploegen in de laatste weken. Ajax, dat op een teleurstellende tiende plaats stond, hoopte zich te revancheren voor de nederlaag tegen Napoli van donderdag. Willem II, dat nog puntloos was in de Eredivisie, wilde eindelijk de eerste punten pakken.
De wedstrijd begon gelijk met een schokkende gebeurtenis. Na amper twee minuten spelen ging Willem II-verdediger Wessel Dammers hard in op Steven Berghuis. Scheidsrechter Bas Nijhuis aarzelde geen moment en gaf Dammers direct rood. Een beslissing die door het uitvak met gejoel werd ontvangen.
Met een man meer ging Ajax op zoek naar de openingstreffer. De Amsterdammers domineerden de wedstrijd, maar wisten lange tijd geen vuist te maken tegen de verdediging van Willem II. Totdat in de zesde minuut Davy Klaassen werd neergehaald in het strafschopgebied. Nijhuis wees zonder aarzelen naar de stip. Klaassen zelf ging achter de bal staan en schoot de penalty feilloos binnen: 1-0.
Na de openingstreffer ging Ajax door met aanvallen. De Amsterdammers kregen nog enkele goede kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Willem II beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter. En die counter kwam er ook bijna in de 25e minuut. Ché Nunnely kwam oog in oog met Ajax-keeper Remko Pasveer, maar de spits schoot de bal naast.
In de tweede helft ging Ajax verder met waar het in de eerste helft was gebleven: aanvallen. De Amsterdammers kregen enkele goede kansen, maar wisten deze opnieuw niet te verzilveren. Willem II bleef loeren op de counter en kreeg in de 65e minuut een enorme kans op de gelijkmaker. Nunnely werd opnieuw in stelling gebracht, maar ditmaal wist Pasveer zijn inzet te keren.
In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even spannend. Willem II kreeg nog een strafschop, maar deze werd na ingrijpen van de VAR geannuleerd. In de absolute slotminuut kreeg Ajax nog een enorme kans op de 2-0, maar invaller Francisco Conceição schoot de bal over.
Uiteindelijk bleef het bij 1-0 voor Ajax. Een magere overwinning, maar gezien de omstandigheden een belangrijke overwinning. Ajax klimt door de overwinning naar de negende plaats, terwijl Willem II nog altijd puntloos onderaan staat.