Ajax wint ook van PEC Zwolle

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Amsterdammers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al snel een paar kansen. De eerste grote kans was voor Dusan Tadic, maar hij zag zijn schot gekeerd door PEC-keeper Kostas Lamprou.

Na een klein half uur spelen was het wel raak voor Ajax. Steven Berghuis schoot van afstand raak en zorgde zo voor de 1-0.

PEC Zwolle kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De enige echte kans was voor Thomas van den Belt, maar hij zag zijn schot gekeerd door Remko Pasveer.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Ajax was de betere ploeg en PEC Zwolle verdedigde met man en macht.

In de 70e minuut maakte Ajax de wedstrijd definitief in het slot. Berghuis gaf een voorzet op Antony, die de bal van dichtbij binnenkopte.

Ajax heeft nu zes punten uit twee wedstrijden. PEC Zwolle heeft nog geen punten.