Ajax wint ruim van Fortuna Sittard!

Ondanks de vele blessures die Ajax momenteel teistert, hebben ze afgelopen zaterdag een ruime overwinning behaald op Fortuna Sittard.

Een dominante start

Ajax begon de wedstrijd dominant en nam al vroeg de leiding. In de 15e minuut opende Mohammed Kudus de score, gevolgd door een doelpunt van Brian Brobbey in de 28e minuut. Fortuna Sittard kon daar weinig tegenover zetten en ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Een tweede helft vol doelpunten

Na de rust ging Ajax verder waar het gebleven was en scoorde het nog drie keer. In de 55e minuut maakte Davie Klaassen er 3-0 van, gevolgd door een doelpunt van Kenneth Taylor in de 75e minuut. Het slotakkoord werd verzorgd door Jurriën Timber in de 89e minuut, waardoor de eindstand 5-0 werd.

Een belangrijke overwinning

Deze overwinning was belangrijk voor Ajax, dat door de vele blessures een moeilijke periode doormaakt. Het geeft het team vertrouwen en momentum dat het goed kan gebruiken in de komende wedstrijden.

Complimenten voor Fortuna Sittard

Ondanks de nederlaag verdient Fortuna Sittard complimenten voor hun inzet en strijdlust. Het team bleef vechten tot het einde, maar was helaas niet opgewassen tegen de kwaliteit van Ajax.

Toekomstperspectief

Ajax zal nu voorbereiden op hun volgende wedstrijd in de Eredivisie, tegen FC Emmen. Fortuna Sittard zal hopen hun vorm te herpakken in hun volgende wedstrijd tegen Excelsior. Het beloven spannende wedstrijden te worden!