Alice through the looking glass




"Through the looking glass" (Door de spiegel heen) is het tweede deel van het verhaal over Alice's avonturen in Wonderland. Het boek werd geschreven door Lewis Carroll en verscheen in 1871. Het vervolg op Alice's Adventures in Wonderland (1865) gaat verder met de avonturen van Alice, die door een spiegel stapt en in een wereld belandt waar alles andersom is.
In "Through the looking glass" ontmoet Alice verschillende bijzondere personages, waaronder het Rode Konijn, de Tweedledee en Tweedledum, de Humprey Dumpty en de Humpyty Dumpty. Ze komt ook de Witte Koningin en de Rode Koningin tegen, die elkaars rivalen zijn. Alice moet verschillende raadsels oplossen en moeilijke situaties overwinnen om weer veilig thuis te komen.
"Through the looking glass" is net als "Alice's Adventures in Wonderland" een fantasierijk en humoristisch verhaal dat de lezer meeneemt op een reis door een wereld vol vreemde en wonderlijke wezens. Het boek is een klassieker in de Engelse literatuur en is vertaald in meer dan 120 talen.
Enkele van de belangrijkste thema's in "Through the looking glass" zijn identiteit, logica en de grenzen van de realiteit. Het boek verkent de vraag wat echt is en wat niet, en wat de aard van onze eigen identiteit is. Alice moet in Wonderland haar eigen pad vinden en haar eigen keuzes maken, en leert onderweg over zichzelf en de wereld om haar heen.
* *
"Through the looking glass" is net zoals zijn voorganger ook een heel visueel boek, vol met levendige beschrijvingen en fantasierijke wezens. Carroll gebruikt taal op een speelse en creatieve manier, en het boek staat vol met woordspelingen en absurde humor.
* *
"Through the looking glass" is een klassiek werk van de kinderliteratuur dat nog steeds geliefd is bij lezers van alle leeftijden. Het is een verhaal over verbeelding, avontuur en de vreugde van het ontdekken. Het is een boek dat je uitnodigt om je nieuwsgierigheid de vrije loop te laten en te geloven dat alles mogelijk is.