Anderlecht loopt zich vast op Dinamo Minsk

Anderlecht heeft in de derde voorronde van de Conference League een tegenvaller te pakken. In eigen huis bleef het woensdagavond steken op een 1-1 gelijkspel tegen Dinamo Minsk.

Nochtans had Anderlecht de betere kansen in de eerste helft. Maar de thuisploeg was niet efficiënt genoeg en Dinamo Minsk hield goed stand. Na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong via Fabio Silva, maar Dinamo Minsk sloeg kort daarna terug via Khvasjtsjinski.

In de slotfase probeerde Anderlecht nog de drie punten binnen te halen, maar het lukte niet meer. De Brusselaars zullen volgende week in Minsk een moeilijke opdracht hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Anderlecht mist scherpte

Anderlecht was de betere ploeg in de eerste helft, maar de Brusselaars waren niet efficiënt genoeg. De thuisploeg had enkele goede kansen, maar het lukte niet om de bal in het doel te krijgen.

Dinamo Minsk hield goed stand en kwam zelfs een paar keer gevaarlijk opzetten. De Wit-Russen waren duidelijk niet onder de indruk van Anderlecht en geloofden in hun kansen.

Fabio Silva scoort, maar Dinamo Minsk slaat terug

Na de pauze kwam Anderlecht op voorsprong via Fabio Silva. De spits profiteerde van een fout in de verdediging van Dinamo Minsk en schoot de bal hard in de hoek.

Maar Dinamo Minsk sloeg kort daarna terug. Khvasjtsjinski profiteerde van een misverstand in de verdediging van Anderlecht en schoot de bal in het lege doel.

Anderlecht probeert nog, maar het lukt niet

In de slotfase probeerde Anderlecht nog de drie punten binnen te halen, maar het lukte niet meer. De thuisploeg had geen geluk en de kansen vielen niet meer de goede kant op.

Dinamo Minsk verdiende het gelijkspel en Anderlecht zal volgende week in Minsk een moeilijke opdracht hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde.