Argentinië vs Suid-Afrika

Die wêreldkampioene Springbokke het teen 'n onverwagse terugslag geloop toe die Pumas hulle in 'n asemrowende Rugbykampioenskap-botsing in Santiago del Estero met 29-28 verslaan het.

Dit was Suid-Afrika se eerste verlies van die reeks, en dit laat die Rugbykampioenskap-titel op die laaste dag in die weegskaal.

Die Pumas het 'n 13-punt-agterstand in die tweede helfte uitgewis om 'n oorwinning te behaal wat hul hoop op hul eerste Rugbykampioenskap-titel lewend hou.

Dit was 'n fisiese en intense wedstryd, met albei spanne wat tot die einde geveg het. Die Springbokke het met 'n sterk voorsprong in die rustyd ingebreek, maar die Pumas het in die tweede helfte teruggeveg met 'n reeks vinnige drieë.

Die Springbokke se kaptein, Siya Kolisi, het gesê dat sy span teleurgesteld is met die nederlaag, maar dat hulle nog steeds in hulself glo om die Rugbykampioenskap-titel te wen.

"Ons het nie goed genoeg gespeel nie," het Kolisi gesê. "Ons het te veel foute gemaak en die Pumas het ons daarvoor laat betaal. Maar ons het nog een wedstryd oor en ons is vasbeslote om die titel te wen."

Die Pumas se kaptein, Julián Montoya, het gesê dat hy trots is op sy span se prestasie.

"Ons het hard gewerk vir hierdie oorwinning," het Montoya gesê. "Ons het geglo in onsself en ons het nie opgegee nie. Ons het die Springbokke verslaan en ons bewys dat ons een van die beste spanne ter wêreld is."

Die Rugbykampioenskap sal op Saterdag, 1 Oktober, met 'n wedstryd tussen die Springbokke en die Wallabies in Sydney afgehandel word. Die Pumas sal die All Blacks in Buenos Aires pak.