Aston Villa met de vingers in de neus richting de Championship?

Met dank aan een desperaat vechtend Ipswich Town blijft Aston Villa voorlopig nog in de Premier League. Na een sterke reeks van vijf overwinningen op rij kwam er afgelopen weekend een einde aan de winning streak. Op bezoek bij promovendus Ipswich Town werd het 2-2.

• Moeizame start
  • Villa begon moeizaam aan de wedstrijd en stond al snel op achterstand door een doelpunt van Liam Delap. De bezoekers hadden moeite om in hun spel te komen en Ipswich Town bleef gevaarlijk. In het eerste kwartier had de promovendus zelfs meer balbezit dan Villa.

• Tegentreffer
  • Toch wist Villa na een kwartier de gelijkmaker te maken. Na een mooie aanval over links scoorde Morgan Rogers de 1-1. Villa leek daarna wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar nog voor rust kwam Ipswich Town weer op voorsprong. Ditmaal was het Ollie Watkins die scoorde.

• Tweede helft
  • In de tweede helft moest Villa komen en dat deed het ook. Na een uur spelen scoorde Liam Delap zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht daarmee de stand weer in evenwicht. Beide teams gingen daarna op zoek naar de overwinning, maar zonder succes. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

• Teleurstelling
  • Voor Villa was het een teleurstellend resultaat. De ploeg van Unai Emery had gehoopt om aansluiting te vinden bij de top van de Premier League, maar dat is voorlopig niet gelukt. Ipswich Town daarentegen mag tevreden zijn met een punt tegen een ploeg uit de top van de Premier League.

• Komende wedstrijden
  • Villa speelt volgende week thuis tegen Manchester City. Ipswich Town speelt uit tegen Reading. Beide wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 1 oktober.