Atalanta – Arsenal

Atalanta – Arsenal, kaksi eri tyyliä jalkapalloa

Jalkapallon Mestarien liigan lohkovaihe alkoi keskiviikkona, ja avauspäivän kenties mielenkiintoisin ottelu oli italialaisen Atalantan ja englantilaisen Arsenalin kohtaaminen Italiassa sijaitsevassa Bergamossa.

Joukkueet edustavat hyvin eri tyylejä futiksessa. Atalanta on tunnettu aggressiivisesta, hyökkäävästä ja korkean prässipelin taktiikastaan, kun taas Arsenal taas enemmän hallitusta ja lyhytsyöttöpeliä suosivasta tyylistään.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue päässyt juurikaan huippupaikkoihin. Toisella jaksolla Atalanta oli hieman vahvempi ja loi muutaman hyvän maalipaikan, mutta Arsenalin puolustus onnistui selvittämään ne.

Ottelun ainoa todellinen huippupaikka tuli Atalantan laitahyökkääjä Ademola Lookmanille aivan ottelun lopussa, mutta hänen laukauksensa meni niukasti ohi maalin. Näin ollen ottelu päättyi 0-0-tasapeliin.

Tasapeli oli varmasti pettymys Atalantalle, joka olisi halunnut aloittaa Mestarien liigan voitolla, mutta Arsenalille piste oli varmasti mieluinen, sillä se lähti otteluun selvänä altavastaajana.

Lohkon toisessa ottelussa Manchester United kaatoi Sheriff Tiraspolin kotonaan maalein 3-0. Atalantan ja Arsenalin lohko on siis hyvin tasainen, sillä kaikki neljä joukkuetta vaikuttavat olevan suhteellisen yhtä vahvoja.

Seuraava Mestarien liigan kierros pelataan ensi viikon tiistaina, jolloin Atalanta matkustaa Saksaan kohtaamaan RB Leipzigin ja Arsenal pelaa kotonaan PSV Eindhovenia vastaan.