Athletic Club vs AZ Alkmaar: Een onverwachte overwinning

Athletic Club heeft het gisteravond met 2-0 geschopt tegen AZ Alkmaar, in de tweede speelronde van de UEFA Europa League. De fans van Athletic Club waren verheugd dat hun team erin slaagde twee doelpunten te scoren tegen een ongeslagen AZ Alkmaar, die de laatste vijf wedstrijden had gewonnen.

AZ Alkmaar begon sterk aan de wedstrijd, met veel balbezit en creëerde een aantal kansen. Athletic Club werd echter sterker naarmate de wedstrijd vorderde en begon gevaarlijker te worden.

In de 72e minuut scoorde Iñaki Williams het eerste doelpunt voor Athletic Club, met een goed geplaatste kopbal. AZ Alkmaar probeerde terug te komen, maar Athletic Club hield stand en scoorde zelfs nog een doelpunt in de 85e minuut, gescoord door Oihan Sancet.

De overwinning is een belangrijke opsteker voor Athletic Club, dat de laatste tijd moeite heeft met het vinden van consistentie. Met deze drie punten staat Athletic Club nu op de derde plaats in de groep, met vier punten uit twee wedstrijden. AZ Alkmaar blijft ondanks het verlies aan kop van de groep, met zes punten uit twee wedstrijden.

Voor AZ Alkmaar was het een teleurstellende avond. De ploeg had een sterke start, maar kon het tempo niet volhouden. De nederlaag is een tegenslag in hun campagne in de Europa League, maar ze hebben nog genoeg tijd om zich te herstellen.

Athletic Club zal zijn volgende wedstrijd op 27 oktober spelen, thuis tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. AZ Alkmaar speelt op dezelfde dag uit tegen Manchester United.