Ajax verslaat Fortuna met 3-0 en boekt eerste zege van het seizoen

Amsterdam, 16 augustus 2023 | Het was lang wachten, maar zaterdagavond was het eindelijk zover: Ajax pakte de eerste drie punten van het seizoen. In eigen huis werd Fortuna Sittard met 3-0 verslagen.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar de eerste grote kans was voor Fortuna. Tijjani Noslin kreeg de bal in de 16-meter, maar schoot te gehaast over. Ajax stelde daar een kwartier later een kans voor Steven Bergwijn tegenover, maar ook hij was ongelukkig in zijn afwerking.

Na een half uur spelen was het raak voor Ajax. Bergwijn ging goed door op een pass van Dusan Tadic en schoot hard in de korte hoek. Nog geen tien minuten later verdubbelde Tadic zelf de score. De Serviër kreeg de bal van Davy Klaassen en schoot prachtig in de bovenhoek.

In de tweede helft controleerde Ajax de wedstrijd. Fortuna drong nog sporadisch op, maar wist geen echte grote kansen te creëren. Ajax daarentegen was een paar keer gevaarlijk. Invaller Kenneth Taylor gooide de wedstrijd na 75 minuten definitief in het slot. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Tadic en scoorde van dichtbij.

De zege geeft Ajax vertrouwen voor de komende wedstrijden. Woensdag speelt de ploeg van Alfred Schreuder thuis tegen sc Heerenveen. Fortuna Sittard ontvangt zondagmiddag FC Twente.