Barcelona wint moeizaam van Real Sociedad

Barcelona heeft na een moeizame wedstrijd met 1-0 gewonnen van Real Sociedad. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Ousmane Dembélé.
Barcelona begon de wedstrijd sterk en creëerde al snel kansen. Zo schoot Robert Lewandowski in de eerste minuut al tegen de paal. Ook Dembélé kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te benutten.
Real Sociedad kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. De ploeg uit San Sebastian kreeg een aantal goede kansen, maar wist deze niet te benutten. Vooral Alexander Sørloth was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging net naast.
Ook in de tweede helft ging Barcelona op zoek naar de openingstreffer. De ploeg van trainer Xavi Hernández creëerde een aantal kansen, maar wist deze niet te benutten. Ook Real Sociedad kreeg nog een aantal kansen, maar ook deze werden niet benut.
Uiteindelijk was het Dembélé die in de 75e minuut de ban brak. De Franse aanvaller kreeg de bal op rechts en wist deze met een prachtig schot in de verre hoek te schieten.
Door de overwinning komt Barcelona op 41 punten uit 18 wedstrijden. Real Sociedad blijft op 35 punten uit 18 wedstrijden staan.
Persoonlijke noot:
Ik vond het een erg boeiende wedstrijd. Beide ploegen speelden goed en creëerden kansen. Ik ben blij dat Barcelona uiteindelijk heeft gewonnen, maar ik had ook graag gezien dat Real Sociedad had gescoord. Ik denk dat beide ploegen vandaag hebben laten zien dat ze tot de top van Spanje behoren.