Bayern – Keulen

De Bundesliga is weer begonnen, en Bayern München heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen. Tegenstander 1. FC Köln bleek niet opgewassen tegen de kampioenen, die met 1-4 wonnen.

Bayern begon sterk aan de wedstrijd, en had al na 10 minuten de leiding genomen. Robert Lewandowski scoorde op aangeven van Serge Gnabry. Köln kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar Bayern bleef de gevaarlijkste ploeg.

In de tweede helft maakte Bayern het verschil. Binnen een kwartier scoorde de ploeg van Julian Nagelsmann drie keer. Gnabry, Lewandowski en Kingsley Coman maakten de doelpunten. Köln kon daar niets tegenover zetten, en Bayern won met 1-4.

De overwinning was verdiend voor Bayern, dat de hele wedstrijd de betere ploeg was. Köln was vooral in de eerste helft nog redelijk bij, maar kon het tempo van Bayern niet bijbenen.

Voor Bayern was het een goede start van het seizoen. De ploeg wil dit jaar weer kampioen worden, en heeft met deze overwinning een eerste stap in de goede richting gezet. Köln zal zich moeten herpakken, want de ploeg wil dit seizoen niet degraderen.