Bayern verslaat Freiburg met 5-0 en blijft aan kop in de Bundesliga

Bayern München heeft zaterdagmiddag met 5-0 gewonnen van Freiburg. Door deze overwinning blijft de koploper van de Bundesliga aan kop.

Bayern domineert de wedstrijd

Bayern was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg had het meeste balbezit en creëerde ook de beste kansen. In de 25e minuut opende Robert Lewandowski de score voor Bayern. Na een voorzet van Thomas Müller kon de Poolse spits van dichtbij binnenkoppen.

Freiburg komt niet in de wedstrijd

Freiburg kwam na de openingstreffer niet echt in de wedstrijd. De gasten hadden moeite om onder de druk van Bayern uit te voetballen. In de 35e minuut maakte Lewandowski zijn tweede doelpunt van de middag. Na een pass van Kingsley Coman schoot de spits de bal hard in de hoek.

Bayern loopt verder uit

Na rust liep Bayern verder uit. In de 50e minuut scoorde Serge Gnabry de 3-0. Na een voorzet van Alphonso Davies kon de Duitse aanvaller van dichtbij binnenwerken. In de 65e minuut maakte Lewandowski zijn derde doelpunt van de middag. Na een pass van Müller schoot de spits de bal hard in de kruising.

Freiburg scoort tegen

In de 75e minuut scoorde Freiburg tegen. Na een voorzet van Vincenzo Grifo kon Nils Petersen van dichtbij binnenkoppen. Dit was echter de enige treffer voor de gasten.

Bayern wint met 5-0

In de slotfase kreeg Bayern nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden. Zo schoot Gnabry in de 85e minuut op de paal. Uiteindelijk bleef het bij 5-0 voor Bayern.

Bayern blijft aan kop

Door deze overwinning blijft Bayern München aan kop in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann heeft nu 69 punten uit 30 wedstrijden. Borussia Dortmund staat op de tweede plaats met 66 punten. Freiburg is afgezakt naar de zesde plaats met 55 punten.

Call to action

Wat vind jij van Bayern's overwinning op Freiburg? Laat het ons weten in de reacties hieronder!