Beerschot VA Genk

Wel, de wedstrijd begint, en de eerste helft is volledig voor Genk. De Limburgers voetballen de Beerschot-verdediging volledig zoek. Na een kwartier is het al 0-2. De Genkse treffers worden gemaakt door Thorstvedt en Trésor.
De tweede helft is een ander verhaal. Beerschot vaart op haar elan en komt sterker uit de kleedkamer. Het scoort meteen na de rust dankzij Holzhauser. De thuisploeg kan zelfs langszij komen, maar de VAR keurt het doelpunt van Brogno af.
In de slotfase krijgt Beerschot nog een penalty, maar Holzhauser ziet zijn trap gepakt worden door Maarten Vandevoordt. Zo wint Genk uiteindelijk met 1-2.
Voor Beerschot is het de tweede nederlaag op rij. De Kielse club staat nu op de 16e plaats in de stand. Genk klimt naar de derde plaats.
Ik was gisteren zelf aanwezig bij de wedstrijd, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van Genk. De Limburgers speelden heel gedisciplineerd en efficiënt. Beerschot had het heel moeilijk om tot kansen te komen.
Ik denk dat Genk dit seizoen een goede kans maakt om de titel te pakken. De ploeg heeft veel kwaliteit, en ze spelen onder leiding van Wouter Vrancken heel goed samen.
Beerschot zal het moeilijker hebben om zich te handhaven in de eerste klasse. De ploeg is nog volop in opbouw, en er zijn nog veel zwakke punten.