Belgique-Oekraïne

Maandag 7 maart 2022 startte om 9u30 de wedstrijd tussen de nationale voetbalploegen van België en Oekraïne in het Stade Roi Baudouin te Brussel. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de halve finales van de play-offs voor de Wereldbeker voetbal 2022 in Qatar.

De Rode Duivels begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden al snel enkele goede kansen. In de 13e minuut opende Yannick Carrasco de score voor België. Oekraïne kwam echter snel terug in de wedstrijd en maakte in de 28e minuut gelijk via Roman Yaremchuk. De eerste helft eindigde dus in 1-1.

In de tweede helft bleven de Belgen de betere ploeg, maar Oekraïne bleef gevaarlijk op de counter. In de 73e minuut maakte Kevin De Bruyne de 2-1 voor België. Oekraïne probeerde nog terug te komen, maar de Belgen hielden stand en wonnen de wedstrijd met 2-1.

Door deze overwinning plaatsen de Rode Duivels zich voor de finale van de play-offs, waarin ze op dinsdag 29 maart 2022 in Cardiff uitkomen tegen Wales. De winnaar van deze finale plaatst zich voor het WK voetbal 2022 in Qatar.

De wedstrijd tussen België en Oekraïne stond natuurlijk in het teken van de oorlog in Oekraïne. De Oekraïense spelers droegen een speciale trui met daarop de tekst "Stop War". Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de oorlog.

De overwinning van België is een opsteker voor het land. Het is een teken van hoop en veerkracht in een moeilijke tijd. De Rode Duivels hebben laten zien dat ze een team zijn om rekening mee te houden. We wensen hen veel succes in de finale van de play-offs en hopen dat ze zich kunnen plaatsen voor het WK in Qatar.