Cazeneuve was op het moment van de aanvallen in Moskou voor besprekingen met de Russische regering. Hij keerde onmiddellijk terug naar Parijs en leidde de reactie van de regering op de aanslagen.
Een van de eerste maatregelen die Cazeneuve nam, was het uitroepen van de noodtoestand. Deze maatregel gaf de overheid extra bevoegdheden om de veiligheid te garanderen en personen die verdacht werden van betrokkenheid bij de aanslagen te arresteren.
Cazeneuve riep ook het leger in om de politie te helpen patrouilleren in de straten van Parijs. Deze maatregel was controversieel, maar Cazeneuve verdedigde deze door te zeggen dat het nodig was om de stad te beveiligen.
Cazeneuve werkte ook samen met andere wereldmachten om de aanslagen te veroordelen en de daders te vervolgen. Hij ontmoette met name de leiders van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland om een gezamenlijk front te vormen tegen het terrorisme.
De reactie van Cazeneuve op de aanslagen in Parijs werd alom geprezen. Hij werd geroemd om zijn leiderschap en zijn vastberadenheid om de daders voor het gerecht te brengen.
Ik herinner me dat ik de avond van de aanslagen naar de televisie keek en de verschrikkelijke beelden van de chaos in Parijs zag. Ik was verbijsterd en bang, maar ik was ook trots op de manier waarop de Fransen reageerden op de tragedie.
De aanslagen waren een zwarte dag voor Frankrijk, maar ze toonden ook de kracht en veerkracht van het Franse volk. Bernard Cazeneuve was een baken van hoop in die donkere tijden en zijn leiderschap hielp Frankrijk zijn wonden te helen.
We moeten de slachtoffers van de aanslagen in Parijs nooit vergeten. We moeten hen eren door samen te werken om het terrorisme te bestrijden en een vreedzame en tolerante wereld op te bouwen.