Blåvitt tillbaka på vinnarspåret – Wallerius glänste

Efter en trög start på säsongen har Blåvitt nu hittat formen. I söndagens match mot Mjällby AIF stod Gustav Wallerius för en stark insats och blev matchens stora utropstecken.

Det var ett taggat IF Elfsborg som klev ut på Strandvallen i Mjällby. Man hade förlorat de två senaste matcherna och var ute efter att vända den negativa trenden. Det märktes från start att Blåvitt var på jakt efter tre poäng.

Wallerius, som fick chansen från start, tog tag i matchen och skapade flera farliga chanser. I den 20:e minuten spelade han fram Simon Olsson som gav Elfsborg ledningen. Bara några minuter senare var Wallerius framme igen och slog in 2–0 på en retur från Mjällbys målvakt.

Mjällby försökte komma in i matchen, men Elfsborgs försvar stod emot bra. I den andra halvleken fortsatte Blåvitt att dominera och Wallerius fullbordade sitt hattrick i den 65:e minuten. Mjällby reducerade i slutet av matchen, men det blev aldrig spännande. Elfsborg vann till slut med 3–1.

Gustav Wallerius var förstås glad efter matchen.
– Det var skönt att få göra mål igen. Det har varit en tuff start på säsongen för mig, men nu känner jag att jag börjar hitta formen, sa han efter matchen.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin var också nöjd med lagets insats.
– Vi spelade riktigt bra idag. Vi skapade många chanser och försvarade oss bra. Det var viktigt för oss att få den här segern, sa han.

Segern mot Mjällby gör att Elfsborg nu har klättrat upp till åttonde plats i tabellen. Blåvitt har nu tre raka segrar och verkar ha hittat rätt form. Laget har en tuff match på torsdag mot Malmö FF, men med tanke på dagens insats är Blåvitt ett lag att räkna med.