Cambuur: De club die nooit opgeeft

Cambuur is een bijzondere club. Het is een club die nooit opgeeft. Zelfs in de moeilijkste tijden blijven ze vechten voor hun plek in de Eredivisie.

Ik herinner me nog goed het seizoen 2015/2016. Cambuur stond op het punt om te degraderen naar de Jupiler League. De club had het hele seizoen slecht gespeeld en leek geen kans meer te maken op handhaving. Maar toen gebeurde er iets wonderbaarlijks.

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest Cambuur winnen van Ajax om degradatie te voorkomen. Ajax was dat jaar kampioen geworden en had niets meer te verliezen. Maar Cambuur was vastbesloten om te winnen.

De wedstrijd was bloedstollend spannend. Cambuur kwam op voorsprong, maar Ajax kwam nog voor rust terug. In de tweede helft ging Cambuur weer op zoek naar de winnende goal. En die kwam er ook.

In de 89ste minuut scoorde Martijn Barto een prachtige goal. Cambuur won de wedstrijd met 2-1 en bleef in de Eredivisie.

Die wedstrijd was een perfect voorbeeld van de vechtlust van Cambuur. De club geeft nooit op, hoe moeilijk het ook is.

Ik ben blij dat ik Cambuur mag volgen. Het is een club met een rijke historie en een loyale fanbase. Ik hoop dat Cambuur nog vele jaren in de Eredivisie blijft spelen.

Cambuur: de club die nooit opgeeft.