Cambuur - Helmond Sport

Eén helft van de halve finale van de play-offs voor de Eredivisie is gespeeld afgelopen vrijdag. Cambuur en Helmond Sport mochten de aftrap nemen en dat hebben beide clubs gedaan door met 0-0 gelijk te spelen.
Voor Cambuur was het de eerste wedstrijd sinds 30 april, dat was nota bene ook de vorige wedstrijd tegen Helmond Sport. Toen wisten de Leeuwarders met 3-0 te winnen, maar dat was in de competitie. Deze wedstrijd was weliswaar een oefenwedstrijd, maar beide teams lieten zien dat ze direct in vorm waren.
Eerste helft
In de eerste helft was Cambuur de bovenliggende partij. De bal ging soepel rond en de Leeuwarders kregen meerdere kansen op de openingstreffer. Echter, zowel Mees Hoedemakers als Jamie Jacobs wist het net niet te vinden.
Helmond Sport kwam er aanvallend gezien voor rust niet aan te pas. De ploeg van trainer Sven Swinnen probeerde het wel, maar het lukte niet om echt gevaarlijk te worden.
Tweede helft
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Cambuur bleef aanvallen en Helmond Sport verdedigde. De Leeuwarders kregen opnieuw meerdere kansen, maar ook ditmaal wist het team niet te scoren.
Halverwege de tweede helft kwam Helmond Sport wat beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg een paar kleine kansjes, maar ook die werden niet benut.
Slotfase
In de slotfase van de wedstrijd ging Cambuur nog een keer op zoek naar de overwinning. De Leeuwarders kregen een paar goede kansen, maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen.
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Daardoor is de stand in de play-offs 0-0. De return wordt aanstaande dinsdag gespeeld in Helmond.