Cathedral Plaza: Stânca de la Nistru




De ce clădirea de birouri nu va fi demolată, cine o deține cu adevărat și de ce are nevoie România de un zgarie-nori chiar dacă mulți o consideră o „grozăvie”?

Despre Cathedral Plaza, un zgarie-nori frumos, adecvat amplasat, ce tronează lângă Catedrala Sf. Iosif din București, se scrie încă de la începutul anului, după ce primarul Nicușor Dan a cerut demolarea sa, catalogându-l drept „o grozăvie”.
Clădirea de birouri, cu o înălțime de 75 de metri și 19 etaje, a fost ridicată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care a investit în ea circa 80 de milioane de euro. Însă, nu a obținut autorizație de construire. În 2017, zeci de firme care închiriaseră spații în acel imobil au fost evacuate, iar de atunci clădirea a ramas pustie.
A urmat un dosar penal care a scos la iveală că la dosarul inițial de autorizare lipsesc mai multe avize. Pe de altă parte, dezvoltatorul susține că nu a încălcat legea și că deține toate avizele necesare. În prezent, dosarul se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Potrivit unui articol publicat în 2021 de România TV, în cadrul anchetei declanșate de Parchetul General a fost descoperită o rețea subterană cu 22 de etaje, adevărat gigant îngropat sub București. Mărimea acestei rețele ar depăși suprafața clădirii situată deasupra solului.
În aprilie 2022, autoritățile au anunțat că demolarea clădirii Cathedral Plaza nu va mai avea loc. Motivul invocat a fost că imobilul nu se află în domeniul public al Municipiului București, deci Primăria nu poate lua o decizie în acest sens. Cu toate acestea, proprietarul clădirii a declarat că este dispus să o demoleze pe cheltuiala sa.
În ciuda controverselor, Cathedral Plaza rămâne o clădire impunătoare care domină orizontul Bucureștiului. Este un simbol al avântului economic pe care România l-a cunoscut în anii 2000, dar și al problemelor cu care se confruntă țara noastră: corupția, birocrația și lipsa statului de drept.
În opinia mea, Cathedral Plaza nu ar trebui demolată. Este o clădire frumoasă și practică, care ar putea fi folosită în diferite scopuri. De asemenea, ar fi un simbol al progresului și al inovației.
România are nevoie de zgârie-nori. Sunt un simbol al progresului și al inovației. De asemenea, pot ajuta la rezolvarea problemelor de spațiu din orașele noastre. Cu toate acestea, este important să ne asigurăm că zgârie-norii sunt construiți în mod responsabil și că respectă toate reglementările legale.

 


 
 
 
logo
We use cookies and 3rd party services to recognize visitors, target ads and analyze site traffic.
By using this site you agree to this Privacy Policy. Learn how to clear cookies here


Yellowstone sæson 5: Alt det, du skal vide Song Jae-lim Bochum-Bayern Monaco Glenville Gulder: The Unsung Hero of the Music Industry Sv88 - Nhà cái Fencing Perth Co Al-Shabab al-nassr Al-Shabab x Al-Nassr Yakubu Gowon