Cercle Brugge - Union Sint-Gillis

Zeggen dat wij uitkeken naar deze wedstrijd is een understatement! De nummer twee van de Beker van België moest aantreden tegen de nummer drie. Beide ploegen zitten in een goede flow en het beloofde dan ook een spannende pot te worden.

De eerste helft was voor Cercle Brugge. Ze hadden het meeste balbezit en creëerden ook de beste kansen. Zo had Marcq na amper tien minuten al de 1-0 op zijn schoen, maar hij besloot voor een hakje in plaats van een harde trap en dat pakte slecht uit. Ook de Belgische jeugdinternational Van der Bruggen kreeg een prima kans, maar ook hij besloot voor finesse in plaats van kracht en stuitte op de keeper.

Ook na de pauze was het Cercle Brugge dat de bovenhand had. Ze bleven zoeken naar een gaatje in de defensie van Union Sint-Gillis, maar het bleef bij pogingen. Union Sint-Gillis counterde enkele keren gevaarlijk, maar tot grote kansen kwamen ze niet. De wedstrijd bleef zo tot het einde spannend, maar uiteindelijk trokken de Bruggelingen toch aan het langste eind. Een hoekschop van Van der Bruggen belandde op het hoofd van Marcelin, die de bal onhoudbaar binnenkopte: 1-0.

Cercle Brugge mag zo verder dromen van de bekerfinale. Union Sint-Gillis zal teleurgesteld zijn, maar ze mogen met opgeheven hoofd terugblikken op een goed bekerparcours.

• Man van de match: Marcelin (Cercle Brugge)
  • Mooiste doelpunt: Marcelin (Cercle Brugge)
  • Sleutelmoment: De hoekschop van Van der Bruggen

Wij vonden het een schitterende wedstrijd en zijn blij dat Cercle Brugge door is naar de volgende ronde. Nu hopen we op een even spannende halve finale!