Cercle Brugge wint met 6-2 van Sankt Gallen

In de Conference League heeft Cercle Brugge een klinkende overwinning geboekt op het Zwitserse Sankt Gallen. Met een 6-2 zege is een goede start gemaakt aan het Europese avontuur.

Cercle begon sterk en kwam al na drie minuten op voorsprong. Alan Minda schoot de bal van buiten de zestien binnen. Daarna was het lange tijd Sankt Gallen dat het meeste balbezit had, maar de thuisploeg bleef gevaarlijk in de omschakeling.

Na een halfuur spelen verdubbelde Ahoueke Steeve Kévin Denkey, de Togolese spits van Cercle Brugge, de voorsprong. Hij profiteerde van een fout in de Zwitserse defensie en kon zomaar binnenlopen. Nog voor de rust maakte Denkey er 3-0 van met een fraaie kopbal.

Na de rust ging het spektakel verder. Denkey scoorde in de 54e minuut zijn derde van de avond. Daarna kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Kevin Csoboth en Felix Mambimbi maakten er respectievelijk 3-1 en 3-2 van.

Cercle Brugge gaf zich echter niet gewonnen en scoorde nog twee keer. Gary Magnée maakte in de 63e en 68e minuut de 5-2 en 6-2. De Zwitserse ploeg was op dat moment al met tien man, na een rode kaart voor Leonidas Stergiou.

Met deze overwinning neemt Cercle Brugge de leiding in groep H. In de andere wedstrijd in de poule won Villarreal met 4-2 van het Turkse Sivasspor. Op 17 oktober speelt Cercle Brugge in Spanje tegen Villarreal.