Cercle STVV, e endlich overwinning

Door: De voetballiefhebber
Eindelijk is het zover: Cercle Brugge heeft zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis werd STVV met 2-1 verslagen, dankzij doelpunten van Denkey en Vanhoutte.
De wedstrijd
Cercle begon sterk aan de wedstrijd en nam al snel het initiatief. Denkey was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging net naast. Ook Vanhoutte kreeg een goede kans, maar ook hij wist het net niet te vinden.
Na een kwartier spelen kwam STVV beter in de wedstrijd. De bezoekers kregen een aantal kansen, maar doelman Majecki stond telkens paraat.
In de tweede helft bleef Cercle de bovenliggende partij. Denkey kreeg opnieuw een goede kans, maar zag zijn schot gekeerd worden door de doelman van STVV.
Toch was het Denkey die uiteindelijk de ban brak. In de 65ste minuut ontving hij een voorzet van Vanhoutte en kopte de bal knap binnen.
STVV kwam nog terug in de wedstrijd via een doelpunt van De Bruyn, maar Vanhoutte maakte in de slotfase de winnende treffer voor Cercle.
De reacties
Na afloop van de wedstrijd was er grote vreugde bij Cercle Brugge. Trainer Felice Mazzu was trots op zijn spelers. "We hebben vandaag een geweldige wedstrijd gespeeld", zei hij. "We hebben eindelijk onze eerste overwinning behaald en dat is een grote opluchting."
Ook de spelers waren blij met de overwinning. "We hebben hard gewerkt voor deze overwinning", zei Denkey. "Het is geweldig om eindelijk te winnen."
De toekomst
Cercle Brugge staat nu op de 16e plaats in de Jupiler Pro League, met 8 punten uit 9 wedstrijden. STVV staat op de 15e plaats, met 9 punten uit 9 wedstrijden.
Cercle Brugge heeft volgende week een uitwedstrijd tegen Club Brugge, terwijl STVV thuis speelt tegen KV Mechelen.