Club Brugge, d'ontplofte granaat van Noorse makelij

In een emotionele rollercoaster van een wedstrijd, heeft Club Brugge zijn ticket naar de groepsfase van de Champions League geboekt. Na een 3-0 thuisoverwinning op Molde FK, overtroffen de Bruggelingen zichzelf in Noorwegen met een gepeperde 0-4 zege.

Het leek een koud kunstje te worden voor blauw-zwart. Na een dominante eerste helft in Brugge, had het een riante voorsprong. Maar Molde FK, de verrassing uit de kwalificaties, was niet van plan om zomaar de duimen te leggen.

In een ijskoude, regenachtige ambiance in Noorwegen, begon Club behoedzaam aan de wedstrijd. De Noren wilden imponeren voor eigen publiek en namen het initiatief. De eerste twintig minuten waren voor Molde, maar de defensie van Club hield stand.

Na een half uur spelen, nam blauw-zwart het heft in handen. De aanvalslinie, met de razendsnelle Tajon Buchanan en de behendige Ferran Jutglà, zette het Noorse bolwerk onder druk. "We moesten rustig blijven en onze kansen afwachten", vertelde een geëmotioneerde captain Simon Mignolet na de wedstrijd.

En die kansen kwamen er. Eerst was het Jutglà die na een knappe combinatie raak schoot, daarna verdubbelde Buchanan de voorsprong met een vlammende volley. Het Noorse stadion viel stil, maar Club was nog niet klaar.

Nog voor de rust, maakte Kamal Sowah het derde doelpunt. De Brugse aanval was onhoudbaar geworden. Molde FK kon alleen nog toekijken hoe hun Europese droom in rook opging.

Na de pauze zette Club Brugge het gaspedaal nog verder in. De Noren waren gebroken en de Bruggelingen profiteerden daar gretig van. Jutglà maakte zijn tweede van de avond en bracht de score op 0-4.

Het was een historische avond voor Club Brugge. Voor het eerst in zeven jaar bereikte het de groepsfase van de Champions League. De vreugde was enorm, zowel op het veld als op de tribunes.

"Dit is een droom die uitkomt", zei een stralende coach Alfred Schreuder. "We hebben keihard gewerkt voor dit moment en we zijn er terecht."

De zege op Molde FK was niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een emotionele overwinning. Club Brugge had in de voorgaande jaren vaak de zure nasmaak van net niet genoeg zijn. Maar dit keer was het anders.

"We hebben laten zien dat we een team zijn dat nooit opgeeft", zei Mignolet. "We hebben moeilijke momenten gehad, maar we zijn altijd blijven geloven in onszelf."

De overwinning op Molde FK was een beloning voor de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Club Brugge. Het was een moment om te koesteren en om nooit te vergeten.