Crystal Palace – Liverpool

Lauantaina 5.10.2024 Selhurst Parkissa pelattiin jalkapallon Valioliigan kärkikamppailu, kun Crystal Palace kohtasi sarjakolmosen Liverpoolin. Edelliset kaudet olivat olleet Liverpoolille loistavia, kun se oli voittanut sekä Valioliigan että Mestarien liigan. Crystal Palacella oli puolestaan takanaan hiukan vaikeampi kausi, mutta joukkue oli ehtinyt jo vaihtaa valmentajaa ja vire alkoi olla nousujohteinen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä, jossa kumpikin joukkue sai luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Liverpoolin Diogo Jota onnistui kuitenkin iskemään ottelun avausmaalin jo ottelun 9. minuutilla, kun hän pääsi puskemaan Trent Alexander-Arnoldin keskityksen ohi Crystal Palacen maalivahdin Vicente Guaitan.

Toisella puoliajalla Crystal Palace yritti tasoitusta, mutta Liverpoolin puolustus piti pintansa. Ottelun loppupuolella Liverpool onnistui kasvattamaan johtoaan, kun Mohamed Salah pääsi laukomaan pallon komeasti oikeaan alakulmaan. Loppulukemat kirjattiin 0–2 Liverpoolille, joka nappasi näin tärkeät kolme pistettä. Voitolla Liverpool nousi Valioliigan kärkeen, kun taas Crystal Palace jäi sarjataulukossa sijalle 11.

Ottelun jälkeen Crystal Palacen päävalmentaja Patrick Vieira oli pettynyt tulokseen, mutta ylisti vastustajaa.

”Liverpool on erinomainen joukkue, ja he pelasivat tänään erittäin hyvin. Me emme pystyneet luomaan tarpeeksi vaarallisia maalintekopaikkoja, ja Liverpool rankaisi meitä armotta”, Vieira sanoi.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

”Olen todella ylpeä pelaajistani. He pelasivat kurinalaisesti ja taistelivat loppuun asti. Tämä oli tärkeä voitto meille, ja se antaa meille lisää itseluottamusta tulevia otteluita varten”, Klopp totesi.