Den Bosch - ADO: Knöll schiet Haagse formatie naar tweede nederlaag

FC Den Bosch heeft vrijdagavond een tweede nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd met 2-0 verloren van ADO Den Haag. Törles Knöll was de grote man bij de bezoekers met twee treffers.

Voor FC Den Bosch was het de tweede nederlaag van het seizoen. Vorige week ging de ploeg van trainer Jack de Gier met 3-2 onderuit bij Jong Ajax. ADO Den Haag boekte daarentegen de eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar na een kwartier spelen kwam Den Bosch op voorsprong. Knöll kopte een voorzet van Thomas Verheydt binnen: 1-0.

ADO Den Haag bleef daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar wist die voor rust niet te vinden. Na de pauze was het wel raak. Knöll schoot de bal in de 46ste minuut hard in de hoek: 2-0.

Den Bosch probeerde daarna nog wel terug te komen, maar slaagde daar niet in. ADO Den Haag hield stand en boekte zo de eerste zege van het seizoen.

Door de overwinning stijgt ADO Den Haag naar de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch zakt naar de vijfde plaats.

Opstellingen:

FC Den Bosch: Van der Steen; Van den Bogert, Van der Sande, Maijen, Mulders; Van Leeuwen, Huybers, Bakała; Ahannach, De Groot, Verbeek

ADO Den Haag: Bakker; Kemper, Van de Berg, Joël van der Hoorn, Eskens; Loran, Duarte, Verheydt; Knöll, Akman, Beugelsdijk

• Doelpunten: 15. Knöll 0-1, 46. Knöll 0-2
  • Gele kaarten: Bakała, Mulders (FC Den Bosch), Kemper (ADO Den Haag)