Dender klopt Club Brugge: hoe een kleine club de grote verraste

In het voetbal is alles mogelijk, hoe cliché het ook mag klinken. Zo bewees Dender EH dit weekend door de grote Club Brugge met 1-0 te verslaan. Een historische zege voor de club uit Denderleeuw, en een blamage voor de landskampioen.

Dender begon gretig aan de wedstrijd en zette Club Brugge meteen onder druk. De thuisploeg kreeg enkele kansen, maar het was Club Brugge dat op voorsprong kwam. Charles De Ketelaere scoorde na een kwartier uit een vrije trap. Dender liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef druk zetten. Vlak voor rust werd de inspanning beloond toen Thomas Van den Keybus de gelijkmaker binnenkopte.

In de tweede helft bleef Dender de bovenliggende partij. Club Brugge probeerde wel terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde er niet in om de Dender-defensie te breken. Sterker nog, in de 75ste minuut kwam Dender op voorsprong. Ibrahim Alhassan profiteerde van een misverstand in de Brugse defensie en scoorde het winnende doelpunt.

De zege van Dender is een historische. Het is de eerste keer dat de club een wedstrijd wint van Club Brugge in de beker. Voor Club Brugge is het een blamage. De landskampioen verloor voor het eerst dit seizoen en moet nu vrezen voor uitschakeling in de beker.

De overwinning van Dender is een bewijs dat alles mogelijk is in het voetbal. Ook kleine clubs kunnen grote clubs verslaan. Het is een verhaal van David tegen Goliath, en het is een verhaal dat hopelijk nog veel meer zal worden verteld in de toekomst.

• Dender: Roef; M'Baye, Coppens, Van Den Keybus, Tambedou; Ocansey, D'Haene, Dweh; Alhassan, Gholizadeh, El Banouhi.
  • Club Brugge: Mignolet; Mata, Hendry, Mechele, Sobol; Nielsen, Vanaken, Onyedika; De Ketelaere, Lang, Dost.