Djurgården mot Brommapojkarna

I helgen möttes två av Allsvenskans starkaste lag på Tele2 Arena i Stockholm. Djurgården, som länge legat i toppen av tabellen, tog emot Brommapojkarna, som kämpar för att hålla sig kvar i serien. Matchen blev en rysare som till slut slutade med en seger för Djurgården med 2-1.

Första halvlek var jämn och båda lagen hade sina chanser. Djurgården var det något mer bollförande laget, men Brommapojkarna skapade de vassare chanserna. I den 25:e minuten fick BP en straff efter att Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson fällde BP:s anfallare Pablo Piñones-Arce. Straffen sloges säkert in av BP:s lagkapten Pontus Wernbloom.

I andra halvlek kvitterade Djurgården tidigt genom en nick av Marcus Danielson. Målet gav Djurgården ny energi och de tog över spelet mer och mer. I den 65:e minuten gjorde Djurgårdens nyförvärv Emir Kujovic 2-1 efter en fin passning av Magnus Eriksson. BP försökte komma tillbaka, men Djurgården höll undan och tog tre viktiga poäng.

Segern innebär att Djurgården nu är uppe i 45 poäng och ligger på en andra plats i tabellen. Brommapojkarna ligger kvar på en 14:e plats med 20 poäng.

Matchen mellan Djurgården och Brommapojkarna var en viktig match för båda lagen. Djurgården behövde vinna för att hålla jämna steg med Malmö FF i toppen av tabellen, medan Brommapojkarna behövde vinna för att hålla sig kvar i serien. Till slut var det Djurgården som vann, men BP gjorde en bra match och visade att de har potential att hålla sig kvar i Allsvenskan.