Djurgården slår Mora – Patrik Bergström klev fram

Djurgården reste sig efter förlusten mot Linköping och besegrade nykomlingen Mora med 4-2 hemma i Hovet. Patrik Bergström och Linus Andersson gjorde två mål vardera för hemmalaget.

Djurgården inledde matchen starkt och tog ledningen med 1-0 efter bara fyra minuter. Patrik Bergström fick pucken vid den vänstra tekningscirkeln och sköt ett handledsskott som gick in lågt vid den bortre stolpen.

Mora kvitterade dock genom Johan Persson i början av den andra perioden. Persson tog emot en passning från Filip Lennström och sköt ett skott från nära håll som gick in i det högra krysset.

Djurgården återtog ledningen med 2-1 i slutet av den andra perioden. Linus Andersson fick pucken vid den högra tekningscirkeln och sköt ett skott som tog på Moraspelaren Emil Aronsson och gick in i mål.

Djurgården utökade sin ledning till 3-1 i början av den tredje perioden. Bergström vann pucken i sarghörnet och passade till Andersson som sköt ett skott som gick in i det vänstra krysset.

Mora reducerade till 3-2 genom Johan Persson i slutet av den tredje perioden. Persson fick pucken i slottet och sköt ett skott som gick in i det högra krysset.

Men Djurgården avgjorde matchen i tom kasse genom Bergström som fastställde slutresultatet till 4-2.

Djurgården har nu vunnit tre av sina fyra matcher den här säsongen. Mora har förlorat tre av sina fyra matcher den här säsongen.

Djurgårdens mål: Patrik Bergström 2, Linus Andersson 2
Moras mål: Johan Persson 2

Skottstatistik: 35-25

Utvisningar: Djurgården 6 minuter, Mora 8 minuter