Dortmund - Heidenheim

Borussia Dortmund behaalde een belangrijke overwinning tegen 1. FC Heidenheim, met een eindstand van 4-2 in het Signal Iduna Park.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Donyell Malen in de 11e minuut. Karim Adeyemi verdubbelde de voorsprong in de 17e minuut, voordat Marvin Pieringer een doelpunt terugbracht voor Heidenheim in de 39e minuut. Adeyemi scoorde opnieuw in de 41e minuut om de marge te herstellen.

Na rust scoorde Maximilian Breunig in de 74e minuut op strafschop voor Heidenheim, maar Emre Can zegelde de overwinning voor Dortmund met een eigen strafschop in de extra tijd.

De overwinning brengt Dortmund naar de vierde plaats in de Bundesliga-stand, terwijl Heidenheim op de eerste plaats blijft staan.

In een wedstrijd vol kansen en opwinding, was Dortmund het effectievere team voor het doel. Malen maakte een indrukwekkende rentree na een blessure, terwijl Adeyemi en Can hun waarde voor de ploeg bewezen.

Heidenheim, dat indruk had gemaakt met hun sterke start van het seizoen, zal teleurgesteld zijn met het resultaat, maar zal ernaar streven om terug te komen in hun volgende wedstrijd.