Elfsborg mot Värnamo: En match som bjöd på allt!

Idag var jag på Borås Arena för att se Elfsborg ta emot Värnamo i en match som hade allt. Spänning, dramatik och till och med lite humor.
Matchen började trevande från båda lagen och det tog ett tag innan det skapades några riktigt bra målchanser. Men efter en kvart in i matchen tog Elfsborg tag i taktpinnen och började skapa tryck mot Värnamomålet. Och i den 25:e minuten kom också ledningsmålet. Efter en snygg kombination på vänsterkanten hamnade bollen till slut hos Simon Strand som säkert placerade in den i det bortre hörnet.
Värnamo kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och satte verkligen Elfsborg på prov. Och i den 55:e minuten kom också kvitteringen. En långboll från backlinjen nådde Alexander Johansson som på ett volleyavslut lyckades överlista Elfsborgsmålvakten.
Matchen var nu helt öppen och lagen bytte chanser med varandra. I den 75:e minuten hade Värnamo ett jätteläge att ta ledningen, men Elfsborgsmålvakten Dejan Kulusevski räddade snyggt. Och bara minuten senare kom avgörandet. Ett inlägg från högerkanten nådde Johan Larsson som nickade in 2-1 till Elfsborg.
Det blev ytterligare några chanser för båda lagen, men matchen slutade 2-1 till Elfsborg. En seger som gör att Elfsborg klättrar upp på en andraplats i tabellen.
Jag måste säga att jag är imponerad av Elfsborgs moral. De visade verkligen karaktär idag när de lyckades vända matchen till sin fördel. Och även om Värnamo spelade bra, speciellt i den andra halvleken, så förtjänade Elfsborg ändå segern.
Matchens höjdpunkt: Johan Larssons nickmål som gav Elfsborg segern.
Matchens besvikelse: Att Värnamo inte lyckades få med sig åtminstone en poäng.
Matchens överraskning: Dejan Kulusevskis fina räddning i den 75:e minuten.
Matchens citat: "Vi är fantastiska!" - Elfsborgs tränare Jimmy Thelin efter matchen.
Matchens läxa: Att det aldrig är över förrän domaren blåser av matchen.