Elfsborg Roma

Det var en magisk kväll på Borås Arena när Elfsborg tog emot Roma i Europa League.

Hemmalaget, som överraskande nog inte hade vunnit en enda match i gruppspelet, kom ut med ett stort självförtroende och tog tag i taktpinnen direkt. Roma, som vanligtvis är vana vid att dominera matcher i Serie A, hade svårt att hänga med i Elfsborgs tempo och intensitet.

I den 25:e minuten kom så ledningsmålet. Jesper Karlsson, som haft en fantastisk säsong i Elfsborg, slog ett perfekt inlägg till Viktor Prodell som nickade in bollen säkert.

En chock för Roma

Roma var i chock. De hade aldrig förväntat sig att möta ett så tufft motstånd i Sverige.

Elfsborg fortsatte att spela med stort självförtroende och i den 65:e minuten utökade de sin ledning. Anders Svensson slog en frispark som Roma-målvakten Wojciech Szczesny inte kunde hålla och Per Frick kunde enkelt sätta in 2-0.

Roma försökte komma tillbaka in matchen men lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser. Elfsborg försvarade sig bra och kunde hålla nollan matchen ut.

Segern var en stor bedrift för Elfsborg. Det var första gången de besegrade ett lag från en av de fem stora ligorna i Europa. Segern gav också laget hopp om att kunna ta sig vidare till slutspel i Europa League.

Roma, å andra sidan, var mycket besvikna över förlusten. De hade förväntat sig en enkel seger mot Elfsborg men fick istället en chockartad upplevelse.