EM kamper 2024

Da sommeren 2024 nærmet seg, begynte fotballhjertene å banke litt ekstra. Det var nemlig tid for EM, en av verdens største og mest prestisjefylte fotballturneringer. I år var det Tyskland som skulle være vertsnasjon, og forventningene var skyhøye både blant spillere og fans.
For meg var EM noe helt spesielt. Jeg hadde alltid drømt om å oppleve en fotballkamp på stadion, og nå skulle drømmen gå i oppfyllelse. Jeg hadde klart å få tak i billetter til to kamper, en i den innledende gruppespillrunden og en i åttendedelsfinalen.
Jeg og kameraten min dro til Tyskland noen dager før den første kampen, og stemningen var elektrisk. Overalt så vi fotballfans i forskjellige landslagsdrakter, og det var en utrolig god stemning. Vi møtte fans fra hele Europa, og det var gøy å se hvor engasjert alle var.
Dagen for den første kampen kom, og vi var begge så nervøse at vi nesten ikke klarte å sitte stille. Vi hadde fått billetter til kampen mellom Tyskland og Portugal, og stadion var helt stappfullt. Da spillerne kom ut på banen, braket jubelen løs.
Kampen var en nervepirrende affære, og begge lag hadde sine sjanser. Det sto 1-1 da det gjensto bare noen få minutter av kampen, men så kom det avgjørende øyeblikket. Tyskland fikk en corner, og ballen havnet hos forsvarsspilleren Mats Hummels. Han headet ballen vakkert i mål, og Tyskland tok seieren 2-1. Stadion eksploderte i jubel, og vi følte oss som en del av noe helt spesielt.
Etter kampen dro vi tilbake til hotellet vårt, slitne men lykkelige. Vi hadde opplevd noe helt uforglemmelig, og vi kunne ikke vente på å se den neste kampen.
Noen dager senere var det dags for åttendedelsfinalen, og vi hadde billetter til kampen mellom England og Spania. Denne gangen var det ikke like mye trøkk på tribunen, men kampen var like spennende.
England tok ledelsen etter bare noen minutter, og det så ut som de skulle gå videre til kvartfinalen. Men Spania kjempet seg tilbake, og det ble en utrolig tett og jevn kamp. Til slutt avgjorde England kampen med et straffespark i ekstraomgangene.
Vi var litt skuffet over at Tyskland røk ut i kvartfinalen, men vi hadde uansett fått oppleve en fantastisk fotballturnering. Vi hadde sett noen av verdens beste spillere i aksjon, og vi hadde fått minner for livet.
EM 2024 vil for alltid stå som et høydepunkt i mitt liv. Det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme.