Emmen gaat ten onder tegen Willem II

De wedstrijd tussen FC Emmen en Willem II kende een verrassende uitslag. Emmen, dat thuis speelde, verloor met 0-3 van de Brabanders.

De eerste helft was nog redelijk gelijkopgaand, maar na rust dicteerde Willem II het spel. De Tilburgers voetbalden beter en creëerden meer kansen. Emmen was vooral in de omschakeling gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

In de 55e minuut brak de ban. Kwasi Wriedt scoorde de 0-1 voor Willem II. Tien minuten later maakte Emil Bergström de 0-2. In de blessuretijd bepaalde Mats Köhlert de eindstand op 0-3.

Voor Emmen is deze nederlaag een grote tegenvaller. De ploeg van Dick Lukkien staat nu op de laatste plaats in de Eredivisie. Willem II klimt door deze overwinning naar de achtste plaats.

De volgende wedstrijd speelt Emmen uit tegen Feyenoord. Willem II speelt thuis tegen sc Heerenveen.