England vs Finland

Die Three Lions het gister aand ’n oorwinning van 2-1 oor Finland behaal, danksy ’n laat penalty deur kaptein Harry Kane. Kane se doelwit was sy 51ste vir Engeland en het hom gelyk gemaak met Wayne Rooney as die span se gesamentlike voorste doelwittemaker.

Die wedstryd was ’n taai affêre, met Finland wat reeds in die eerste helfte vooruit gekom het. Die besoekers het ’n paar goeie kanse gehad om te tel, maar Engeland se verdediging het sterk gebly. Die Three Lions het in die tweede helfte die druk opgebou en is uiteindelik beloon toe Bukayo Saka in die 75ste minuut ’n doelwit aangeteken het.

Finland het egter vinnig gelyk getrek, met Teemu Pukki wat net vier minute later ’n penalty omgeskakel het. Dit het gelyk of die punte gedeel sou word, maar Kane het die dag gered met sy laat penalty.

Die oorwinning is ’n hupstoot vir Engeland, wat nou aan die bokant van Groep 3 van Liga B is. Hulle neem volgende Saterdag in ’n wegwedstryd teen Duitsland op.

Finland sal teleurgesteld wees om die wedstryd te verloor, maar hulle kan trots wees op hul vertoning. Hulle het Engeland vir die grootste deel van die wedstryd gelyk getrek en het gewys dat hulle ’n span is om mee rekening te hou. Hulle neem volgende Sondag in ’n tuiswedstryd teen Wes-Hongarye op.

Opsomming van die wedstryd:

• Engeland het met 2-1 oor Finland gewen.
  • Harry Kane het sy 51ste doelwit vir Engeland aangeteken, wat hom gelyk gemaak het met Wayne Rooney as die span se gesamentlike voorste doelwittemaker.
  • Bukayo Saka het Engeland se ander doelwit aangeteken.
  • Teemu Pukki het vir Finland gelyk getrek.