Excelsior-Volendam

De wedstrijd tussen Excelsior en Volendam was een heuse achtbaanrit
De wedstrijd tussen Excelsior en Volendam was een heuse achtbaanrit. Beide ploegen hadden hun momenten, maar uiteindelijk trok Excelsior aan het langste eind: 3-2.
De wedstrijd begon rustig, maar na een kwartier spelen viel de eerste goal. Excelsior-aanvaller Thijs Dallinga schoot de bal prachtig binnen, waardoor de Kralingers op voorsprong kwamen. Volendam liet het er niet bij zitten en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Robert Mühren scoorde de gelijkmaker.
Na rust was het Volendam dat het beste van het spel had. De bezoekers kwamen op voorsprong door een goal van Martijn Kaars. Maar Excelsior gaf niet op en vocht zich terug in de wedstrijd. In de 70e minuut maakte Dallinga zijn tweede goal van de avond en bracht de stand weer gelijk.
Het slotoffensief van Volendam leverde niets op, waardoor Excelsior de overwinning pakte. De Kralingers staan nu op de tiende plaats in de Eredivisie, terwijl Volendam op de vijftiende plaats staat.
De held van de avond: Thijs Dallinga
Thijs Dallinga was de held van de avond voor Excelsior. De aanvaller scoorde twee belangrijke goals en was een constante dreiging voor de Volendam-verdediging.
Dallinga is dit seizoen in bloedvorm. Hij heeft al negen goals gemaakt in de Eredivisie en is daarmee topscorer van Excelsior. De aanvaller is belangrijk voor Excelsior en zal de komende wedstrijden ongetwijfeld weer belangrijk zijn.
De toekomst van Excelsior en Volendam
Excelsior en Volendam hebben beide een wisselvallig seizoen achter de rug. Excelsior staat op de tiende plaats in de Eredivisie, terwijl Volendam op de vijftiende plaats staat.
Beide ploegen zullen in de tweede seizoenshelft willen verbeteren. Excelsior zal willen meedoen om de play-offs, terwijl Volendam zich veilig wil spelen.
Het is nog te vroeg om te zeggen hoe de tweede seizoenshelft zal verlopen. Maar één ding is zeker: Excelsior en Volendam zullen er alles aan doen om hun doelstellingen te bereiken.