Feyenoord eerste, Heracles degradeert

Feyenoord kampioen
Feyenoord is zondag landskampioen geworden door met 3-2 te winnen van Heracles Almelo. Het is het eerste kampioenschap voor de Rotterdammers sinds 1999. Voor Heracles betekent de nederlaag degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Sterk eerste helft Feyenoord
In een kolkende Kuip begon Feyenoord sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kopte Marcos Senesi de Rotterdammers op voorsprong. Halverwege de eerste helft verdubbelde Jens Toornstra de score met een schitterend afstandsschot. Heracles probeerde het nog wel, maar kon niet echt gevaarlijk worden.

Spanning in tweede helft
In de tweede helft kwam Heracles beter in de wedstrijd. De bezoekers kregen enkele goede kansen en maakten in de 55ste minuut de aansluitingstreffer via Adrian Szöke. Feyenoord liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar de 3-1.

Kampioenschap veilig
In de 75ste minuut was het dan zover. Luis Sinisterra schoot de bevrijdende 3-1 binnen. De Kuip ontplofte en Feyenoord was zeker van het kampioenschap. Heracles kreeg in de slotfase nog een penalty, maar die werd gemist door Samuel Armenteros.

Degradatie Heracles
Voor Heracles betekent de nederlaag degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De Almeloërs eindigen op de laatste plaats in de Eredivisie. Het is voor Heracles de eerste degradatie uit de Eredivisie sinds 2005.