Feyenoord - Groningen: Spektakel en spanning in De Kuip

Toeschouwers trakteren zich op vijf doelpunten

Zondagavond was het in De Kuip weer ouderwets genieten voor de supporters van Feyenoord. De Rotterdammers versloegen FC Groningen met 4-1, in een wedstrijd die van begin tot eind boeiend was.

Kansen over en weer

De eerste helft was een open wedstrijd, met kansen over en weer. Feyenoord was de betere ploeg, maar Groningen was gevaarlijk in de counter. In de 25e minuut kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van David Hancko. Nog geen tien minuten later kwam Groningen langszij via Jörgen Strand Larsen.

Feyenoord neemt afstand

Na rust kwam Feyenoord beter uit de startblokken. In de 55e minuut maakte Orkun Kökcü de 2-1, waarna Sebastian Szymanski in de 65e minuut de marge vergrootte naar 3-1. Groningen gaf zich echter niet gewonnen en bleef strijden. In de 80e minuut maakte Luis Sinisterra aan alle twijfel een einde door de 4-1 binnen te schieten.

Feyenoord blijft koploper

Door de overwinning blijft Feyenoord koploper in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben nu 50 punten uit 22 wedstrijden, vijf punten meer dan nummer twee AZ. Groningen staat op de tiende plaats met 27 punten.

Hoogtepunten

* De prachtige vrije trap van Orkun Kökcü
* De snelle tegentreffer van Groningen
* De goals in de tweede helft die de spanning wegnam
* Het enthousiasme van de Feyenoord-supporters

Citaten

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we hebben ook geluk gehad", aldus Feyenoord-trainer Arne Slot. "Groningen is een goede ploeg en ze hebben ons het lastig gemaakt."

"We zijn teleurgesteld, maar we moeten Feyenoord feliciteren", zei Groningen-coach Danny Buijs. "Ze waren de betere ploeg vandaag."